מהדפסים שלוקחים את זה לקצה ועד לצבעים שמחזירים אותנו לטבע, השנה הזו היתה חתיכת רכבת הרים, וזה מתבטא גם בטרנדים בתחום עיצוב הפנים והאדריכלות ששלטו בה.
עיצוב: שרון גולן
השנה שגזרה עלינו לבלות בבית הרבה יותר, הביאה איתה גם יתרון מאוד גדול: הבנו, שכדאי שהבית יהיה גם יפה ונעים יותר. כמו בהרבה דברים, גם בעיצוב, מה שהיה נכון אתמול – כבר לא נכון למציאות הנוכחית. אז מה הטרנדים הלוהטים ביותר בעיצוב פנים, שליוו אותנו ב- 2020? ובכן, כמספר התהפוכות בשנה החולפת, כך גם מספר הטרנדים ששלטו בתחום עיצוב הפנים. יש הרבה, אבל המיוחדים שבהם, שפגשנו במסעותינו בין בתים, משרדים וחללים מעוצבים אחרים, הם ללא ספק אלה:
טרנד ה-"לא טרנד"
מאסנו בטרנדים הלעוסים והנדושים. 2020 הייתה שנה שבה אנשים היו זהירים, לכן קנו פחות, אבל הקניות היו יותר מיוחדות. הם התמקדו בפריטים ייחודיים עם אמירה כלשהי, תוך שילוב של סגנון אישי. כשיש זמן והזדמנות לחוש את החלל שלנו, לבדוק באמת מה אנחנו אוהבים, ולמה אנחנו מתחברים, יש הרבה פחות "קופי-פייסט" מאיזו תמונה מושלמת שראינו במגזין עיצוב נחשב. כך, הסגנון הלא טרנדי, שהביא איתו אביזרים ופריטים יחידים במינם, הפך לטרנד בעצמו.
קיימות היא לא רק הלך רוח
כשנמצאים המון בבית, כמו בשנה החולפת, מבינים פתאום כמה פסולת אנחנו מייצרים ביום-יום שלנו. מסיכות חד פעמיות, מגבוני חיטוי, חומרי יצירה, הזמנות ממסעדות בצירוף כלים חד פעמיים – כל אלה רק ממחישים יותר את הבעיה שכולנו יוצרים. לכן, טבעי לגמרי שאחד הטרנדים העיצוביים שתפסו תאוצה הוא פריטים שעשויים מחומרים מתכלים. לא רק שהם מתכתבים מעולה עם גישת הקיימות, אלא גם מבחינה עיצובית, הם מביאים איתם סגנון עיצוב חמים וארצי לחלל. בימינו, כשליותר אנשים יש הבנה ורגישות לנושא האקולוגיה, הם מונעים גם מבחינה מוסרית כשהם בוחרים פריט עיצובי. ראינו מגמה כזו בשילוב של שטיחי סף מיוחדים, מערכות ישיבה מראטן ועוד.
צבע אמיתי הוא הנייטרלי החדש
לא עוד לבן! שמנת, בז' וצבעי אדמה חמימים וטבעיים שולטים במגמת העיצוב של 2020.
ראינו יותר צבעים באריחים, בארונות ואף בקירות. כל משטח הוא הזדמנות להוסיף צבע לעיצוב של החלל. הצבעים הבולטים ביותר שפגשנו השנה הם צבע אלמוג-אפרסק וטרהקוטה, שנחשבים לרכים מבין צבעי האדמה, אבל גם מונוכרומטיות של צבעים קצת יותר "נועזים" הרימה ראשה ו"אמרה את שלה".
עיצוב: שרון גולן
אדריכלות: ראסט אדריכלים
הדפסים וטפטים בכל מקום
אם בעבר ההדפסים הגיעו עם "חוברת הוראות", כיום התפיסה הרווחת היא שאין חוקים, והכל כשר. הדפסים, הדפסים ועוד הדפסים. משתלבים זה בזה, ממשיכים אחד את האחר או משתלבים משני כיוונים לתוך צבע אחד.
מגוון הטפטים שפגשנו השנה הוא אינסופי – הדפס שמשתנה מצבע אחד לאחר, כזה שהופך מגדול לקטן, או מטאמורפוזה מצורה גאומטרית לצורה מופשטת. וזה רק קצה הקרחון, מפני ששילוב ההדפסים יכול להופיע על כמה פריטים ומקומות בחלל המעוצב: מהצבע של קיר חדר האורחים אל משענת הגב של השזלונג, מהטפט שעל המקרר אל דלתות ארון המטבח, ואפילו הדפס שמזדחל מהווילון בחדר השינה אל כיסויי המיטה. הכל הולך, בתנאי שיהיה הרמוני ומעניין בעין.
עיצוב: מירב נווה
עיצוב: אנה גולדברג
עיצוב: רן ומוריס למלון אלמא
עבודות אמנות ייחודיות
המשבר הכלכלי שהגיע עם וירוס הקורונה, וחילחל לכל השכבות באוכלוסיה, ברמה העולמית, עורר בכולנו את הרצון והמחוייבות לתמוך בעסקים הקטנים ובאמנים היוצרים. כחברה, עברנו לחפש את החיבור אל המקור ולזנוח את היצרנים ההמוניים. כשאמן יוצר פריט עיצובי במו ידיו, הוא יוצק לתוכו את הסיפור האישי שלו. לסיפור אישי אפשר להתחבר, וביצירה אמנותית אפשר להתאהב.
עיצוב: סטודיו EN
עיצוב: סטודיו ETN
שטיחים נועזים זה בסיסי
לא תמיד מייחסים להם חשיבות, כי הם מונחים רחוק מגובה העיניים. אבל כשהם שם, הם יכולים לעשות את כל ההבדל. ה"יציאה מהקופסה" מאוד מאפיינת את המגמה שפשטה בנישה של השטיחים. טרנדים בולטים במיוחד שפגשנו בעולם השטיחים כולל חומרים שונים ומשונים ששולבו בתוכם, הדפסים של צורות גיאומטריות, ניגודי צבעים ושטיחים בצורות לא סטנדרטיות, שלא נכנעים למוסכמה המשעממת של שטיח עגול או מלבני.
שנה לא סטנדרטית? אז גם השטיח לא סטנדרטי!
עיצוב: שלומית ממון זרצקי
שכבות של ישן וחדש
באופן מאוד לא מפתיע, ואולי מתוך געגוע נוסטלגי למציאות ישנה יותר, שנראית כל כך רחוקה, ראינו ב-2020 מגמה הולכת וגדלה של שילובי ישן וחדש.
אפשר לראות את האימפקט גם בעבודת האדריכלות, שיכולה לשלב קירות ישנים אותנטיים (או קירות חדשים בסטייל מיושן) וכן בשילוב של פריטי וינטאג', לפעמים מחוספסים וגסים, בבתים עם עיצוב מודרני בקווים נקיים.
בין אם מדובר בפריטים שנקנו בחנויות יד שניה, או בכאלה שנקנו בחנויות מזכרות בטיולים בחו"ל (כשעוד היה אפשר לטייל בעולם בחופשיות) – כל אחד מהם מספר את סיפורו האישי, או את החיבור בינו לבין בני הבית.
עיצוב: זעקס אדריכלים
Comments